Aktuality

Oblékněte se jako burleska!

Je na čase, aby lidé kolem vás viděli, co se ve vás skrývá! A věřte, že to ve vás je.

Určitě máte někdy chuť být sexy, ale vše co se skrývá ve vaši skříní prostě nestačí?A není to v penězích, že nemáte na ty krásné boty a není to ani ve vás, protože jste ztloustla. Chtělo by to změnu, ale nepřehánět to, aby jste nevypadala lacině….Chybí vám inspirace. Sice jsou výlohy plné slev, ale přišpendlené na nahých figurínách. A krámky jsou přeplněné zlevněným zbožím, ale je těžké si v té změti vybrat věci, které by k sobě ladili, když nemáte nápad.

Zkuste styl burlesky! Trocha poetiky a erotiky…Muži a ženy z vás nespustí oči! A hlavně-vy sama se budete cítit tak, jak jste si vždy tajně přála.Možná slyšíte pojem burleska poprvé, ale určitě jste nějakou tu číču na obrázku nebo v televizi už viděla. Historie burlesky sahá až do 16.století, kdy se poprvé objevila v komedii dell arte v Itálii. Zobrazovala komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit. Má uměleckou hodnotu jen v případě, pokud je spojena s nadsázkou, ironií nebo parodií. A co bylo po pár stoletích důležité a co by se nám mohlo hodit i v dnešní době- parodovala společenské povahy horních tříd. Ale pozor! Nebyly to žádné hlupačky. Parodovat se nedá bez všeobecných znalostí. Ty holčiny smíchaly několik stylů tehdejších hvězd a stylizovaly je do určitých situací. A měly fakt úspěch.

Tak co měly holky dělat, když v té době nesměly ženy skoro nic, že?

Bohužel v 30.letech 20 století vedl sociální zákrok proti burleskám k pádu. Divadelní přehlídky se měnily do různých forem pornografie a fetiše. Jednoduše řečeno-všechna sranda jednou končí. Naštěstí v 90.letech v U.S.A a Kanadě se vrátily burlesky na výslunní. I když v trochu jiné formě. Dita Von Teese, Lili ST. Cyr a Betie Pageová (o té byl natočen film, doporučuji shlédnout, není to jen film o holce, která má krásnou tvářičku ). Když se tak koukám kolem sebe, do novin a na televizi, tyhle holky zkrátka vítězí se svým sex appelem. Jsou vyzývavé, ale ne vulgární. Nevinné, ale ne hloupé. Když se tak obléknete, nemusíte mluvit a určitě vám lidé porozumí. Berte to jako parodii na dnešní přeslečinkované slečinky a lidi bez vkusu.

Tip! Zkuste Retro second hand v Perlově ulici, nebo kousek dál u Havelského tržiště je obchod La femme mimi. Retro móda se vrací, koukněte se na stránky Dity Von Teese a okoukněte, co měla na sobě, myslím, že i v „háemku“ se něco najde.

Jako doplněk nesmí chybět rudá rtěnka a našpulené rtíky, špička na cigaretu, korále a hlavně ty jejich sexy boty na podpatku. Pro svůj dobrý pocit si oblékněte podvazky. Se „samodržkami“ nemám dobré zkušenosti-neustále kloužou dolů, ale asi je to otázka kvality. Ale nemusí být. Jen z vlastní zkušenosti vím, že to malé tajemství, co skrýváte pod sukní, s vámi může udělat divy. Nemyslím, že hned skočíte na prvního chlápka, kterého uvidíte. Ale vaše pohyby můžou být víc živočišnější, než byly dříve.

 

 

-->